Jag heter Elke och bor med min man utanför Lycksele i södra Lappland. Vi bor i ett litet hus med mycket plats omkring oss. Jag håller på med draghundar för skoj skull. Vi har Sibirien Husky, Alaskan Husky och Jakutskaja Laika. Dessutom har vi en Samojed en finsk Lapphund och en dvärgpudel.

Jag tränar allt möjligt med mina hundar, blir inspirerat av allt vad jag ser i internet och testa med mina hundar vad dem tycker om. Har tidigare tävlat i Agility. Var 2001 Tysk mästare i Agility med min pudelblandning Pauline. Därefter har jag tävlat med Border Terrier.

Jag är instruktör sedan 1996, har gjort mina intruktörsutbildningar i allmänslydnad och Agility i Tyskland. Sedan 2021 är jag hooperinstruktör och håller hundkurser i allmänslydnad och hooper. I Agility måste jag förs uppdatrera mig och då hoppas jag att Emi hjälper mig.

Jag har varit i Tyskland uppfödare med mina Border Terrier. Jag lägger fokus på en bra uppfödning med fokus på en bra socialisering av valperna. 

Med dvärgpudel Emi har jag gjort en allmänslydnad dagbok som mina framtida valpköpare får. Man kan också köpa det, när nån köper sig en valp och behöver hjälp med att får en bra livslång kompis vid sin sida.

Dela den här sidan